Choose Your Language
Home  /  Mreže podrške

Mreže podrške

Trizomije

Nacionalno društvo za Daunov sindrom Misija ovog društva je da bude nacionalni zagovornik vrijednosti, prihvatanja i uključivanja ljudi sa Daunovim sindromom. http://www.ndss.org Internacionalna koalicija za Daunov sindrom Misija: da pomaže osobama sa Daunovim sindromom od začeća i tokom čitavog života. http://www.theidsc.org/ Bolje sutra http://brightertomorrows.org/index.html Trudnoća sa Daunovim sindromom, Inc. http://downsyndromepregnancy.org/ Internacionalno Mozaik udruženje Daunov sindrom http://www.imdsa.org/ Nacionalna asocijacija za Daunov sindrom http://www.nads.org/ Nacionalni kongres Daunov sindrom http://www.ndsccenter.org/ March of Dimes http://www.marchofdimes.com/baby/birthdefects_chromosomal.html SOFT (Podrška za trizomiju 13/18) Misija: da pruži podršku i razumijevanje porodici koja je uključena u odlučivanje vezano za dijagnostiku i negu u vezi trizomije 18 i 13 i povezanim hromozomskim poremećajima. http://www.trisomy.org/ Fondacija trizomija 18 Misija: da ohrabri istraživanja tretmana i prevencije trizomije 18, da edukuje i podrži medicinske profesionalce i da stvori brižnu zajednicu širom svijeta za porodice u kojima je prisutno oboljenje http://www.trisomy18.org Društvo za registraciju i istraživanje hromozoma 18 www.chromosome18.org SOFT (Podrška za trizomiju 13/18) www.trisomy.org Fondacija trizomije 18 www.trisomy18.org Pročitajte više o NIPT i NHS RAPID studiji na linku http://www.rapid.nhs.uk ARC (Prenatalni rezultati i izbori) Pružanje informacija i podrške roditeljima i stručnjacima kroz prenatalni skrining, dijagnostiku i njene posledice. www.arc-uk.org BGI dijagnostika je obezbedila ove linkove kao izvor čitanja. BGI dijagnostika nije povezana niti podržava bilo koju od navedenih organizacija. Ovime se odriče bilo kakve odgovornosti za sadržaje sajtova i savjet bilo koje od navedenih organizacija.  

Delecioni Sindromi

1p36 delecija podrška i podizanje svjesti Misija: Podrška, podizanje svjesti i edukacija radi poboljšanja kvaliteta života individua sa 1p36 delecionim sindromom. http://www.1p36dsa.org Grupa podrške Australije za Cri-du-Chat Misija : Informisanje, prijateljstvo i podrška za oboljele od ovog oboljenja http://www.criduchat.asn.au/content/cri-du-chat-syndrome ARC (Prenatalni rezultati i izbori) Pružanje informacija i podrške roditeljima i stručnjacima kroz prenatalni skrining, dijagnostiku i njene posljedice. www.arc-uk.org BGI dijagnostika je obezbjedila ove linkove kao izvor čitanja. BGI dijagnostika nije povezana niti podržava bilo koju od navedenih organizacija. Ovime se odriče bilo kakve odgovornosti za sadržaje sajtova i savet bilo koje od navedenih organizacija.

Aneuploidije polnih hromozoma

Informacije i podrška obolelima od Klinefelter sindroma Informacije i savjeti http://www.klinefeltersyndrome.org Društvo podrške Turnerov sindrom http://tss.org.uk Društvo podrške Turnerov sindrom Sjedinjenih Američkih država turnersyndrome.org AXYS genetic.org Fondacija Fokus thefocusfoundation.org ARC (Prenatalni rezultati i izbori) Pružanje informacija i podrške roditeljima i stručnjacima kroz prenatalni skrining, dijagnostiku i njene posljedice. www.arc-uk.org
BGI dijagnostika je obezbedila ove linkove kao izvor čitanja. BGI dijagnostika nije povezana niti podržava bilo koju od navedenih organizacija. Ovime se odriče bilo kakve odgovornosti za sadržaje sajtova i savjet bilo koje od navedenih organizacija.